Skidintyg

Skidfärdighet före utbildningens start

Du som söker Åre Skidlärarlinje måste ha god färdighet i alpin skidåkning redan före utbildningens start för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. På denna blankett ska någon person som är äldre än 20 år verifiera med sin namnunderskrift att dina skidkunskaper är goda nog. Lämpliga att intyga din skidkunskap är: skidskolechef, skidlärare, skidtränare, idrottslärare, idrottsledare, fritidsledare eller liknande.

Ett bra sätt att skaffa ett skidintyg är att boka en privatlektion hos någon av skidskolorna på de svenska skidanläggningarna (ex Åre, Sälen, Idre, Vemdalen, Branäs, Riksgränsen, Hemsedal/Tärnaby, Funäsdalen, Romme, Kungsberget mfl) och be skidläraren att kontrollera din skidfärdighet och fylla i nedanstående. Då får du både lite tips på vad du ska träna samt få skidintyget ifyllt.

Vilken nivå på skidåkning kräver vi då för att få påbörja utbildningen? De som påbörjar utbildningen måste kunna åka alla pistade backar i Åres skidsystem, eller på motsvarande nivå. Som studerande måste du kunna åka med kontrollerad fart och med parallella skidor i en svart backe. Du måste kunna åka olika typer av svängar, dvs du måste behärska både korta och långa svängar. Tar du en privatlektion kommer skidläraren att kontrollera detta och göra en bedömning om du har tillräckligt god skidfärdighet för att kunna påbörja en alpin skidlärarutbildning. Den som undertecknar detta intyg verifierar att du som söker till Åre Skidlärarlinje har tillräckligt god skidfärdighet för att påbörja en alpin skidlärarutbildning.

Ladda hem skidinytyget här. Skidintyget ska bifogas ansökan.

Du kan också filma de moment som står på skidintyget och skicka en film till campus@are.se Filmen måste vara i så pass bra skick att det tydligt går att bedöma skidtekniken. Märk filmen med ditt namn.