Ansökan

Ansökan till Åre Skidlärarlinje läsåret 2018/19 går till enligt följande:

Den sökande skapar ett konto på vår digitala ansökningssida och registrerar sin ansökan. Den sökande skriver ut sin ansökan och skickar till sin hemkommun. (Ansökningsdokumentet hittar man på sitt konto under fliken Dokument)
Ansökan registreras hos Åre kommun som sedan skickar information om utbildningen samt ansökningsdokumentet vidare till den sökandes hemkommun. Det är hemkommunen som avgör om det kommer att beviljas anslag för den sökande som gör att hon/han kan gå utbildningen. Hemkommunen meddelar sitt besked till Åre kommun och den sökande.

Skulle det bli fler ansökningar än vad Åre Skidlärarlinje har utbildningsplatser kommer ansökningsdatumet (datumet då du skickar in din digitala ansökan) att avgöra var i kön du placeras. Ju tidigare du skickar in desto längre upp på listan hamnar du.

Under juli månad kommer Åre kommun att meddela de sökande om de tilldelats en plats på utbildningen.

Klicka här för att komma till den digitala ansökan

CSN

Åre Skidlärarlinje berättigar till studiemedel via CSN. Beroende på din ålder och tidigare erhållna studiemedel/lån kan det hända att du inte är berättigad till full ersättning. Det är viktigt att du i god tid kontaktar CSN för att ta reda på hur just dina personliga villkor för studiemedel ser ut. Vi vet att det är svårt för studenter under 20 år att få fullt studiemedel och därför är det viktigt att du kontrollerar din egen ekonomi om du är under 20 år.

När utbildningen börjar raporterar vi löpande till CSN och du får studiemedel under utbildningen. Vid speciella frågor kontakta CSN direkt.  Läs mer om studiemedel här.

Titta på Lärcentrums hemsida så ser du hur du ska gå tillväga när du söker CSN specifikt för Åre Skidlärarlinje: larcentrum.se/are/studiemedel-csn/ Läs under rubriken: "Skidlärare, Eventassistent och Grundvux".

Kurstider (läsårstider) är: 27 augusti 2018 - 31 maj 2019.
Antal gymnasiepoäng: 1100p