Ekonomi

Yrkesvuxutbildning

Åre Skidlärarlinje är en yrkesvuxutbildning på Komvux med Åre kommun som huvudman vilket innebär att själva utbildningskostnaden är statligt finansierad.

Alpin skidutrustning

Varje elev behöver tillgång till egen alpin skidutrustning under utbildningen. Däremot behöver inte att alla ha tillgång till snowboard-, längd-, tur- och telemarksutrustning. De gånger vi provar dessa discipliner finns det möjlighet att hyra utrustning till subventionerade priser. Det är däremot ingen brådska att inhandla skidutrustning till utbildningens start. Det dröjer innan snön kommer.

Övrigt

Alla resor till skolan, litteratur, kost och logi står eleverna själva för.

CSN

Åre Skidlärarlinje berättigar till studiemedel via CSN www.csn.se. Beroende på din ålder och tidigare erhållna studiemedel/lån kan det hända att du inte är berättigad till full ersättning. Det är viktigt att du i god tid kontaktar CSN för att ta reda på hur just dina personliga villkor för studiemedel ser ut. Vi vet att det är svårt för studenter under 20 år att få fullt studiemedel och därför är det viktigt att du kontrollerar din egen ekonomi om du är under 20 år.

När utbildningen börjar raporterar vi löpande till CSN och du får studiemedel under utbildningen. Vid speciella frågor kontakta CSN direkt.