Ansökan

Ansökan till årets utbildning är stängd.

Den sökande skapar ett konto på vår digitala ansökningssida och registrerar sin ansökan. Till den digitala ansökan ska följande bifogas:
- Gymnasiebetyg
- Personligt brev (läs mer under fliken om personligt brev)

Den sökande skriver ut sin ansökan och skickar till sin hemkommun. Det är hemkommunen som i sitt yttrande beslutar om de finansierar den sökandes utbildning eller ej. Campus Åre kontrollerar så att alla bilagor är bifogade till ansökan och att skidintyget är godkänt. Skulle det bli fler ansökningar än vad Åre Skidlärarlinje har utbildningsplatser, kommer hemkommunens datum för yttrande att avgöra var i kön den sökande placeras. Under juli månad kommer Campus Åre att meddela de sökande om de tilldelats en plats på utbildningen.

Klicka här för att komma till själva ansökningssidan

CSN

Åre Skidlärarlinje berättigar till studiemedel via CSN. Beroende på din ålder och tidigare erhållna studiemedel/lån kan det hända att du inte är berättigad till full ersättning. Det är viktigt att du i god tid kontaktar CSN för att ta reda på hur just dina personliga villkor för studiemedel ser ut. Vi vet att det är svårt för studenter under 20 år att få fullt studiemedel och därför är det viktigt att du kontrollerar din egen ekonomi om du är under 20 år.

När utbildningen börjar raporterar vi löpande till CSN och du får studiemedel under utbildningen. Vid speciella frågor kontakta CSN direkt. Läs mer om studiemedel här.

Titta på Lärcentrums hemsida så ser du hur du ska gå tillväga när du söker CSN specifikt för Åre Skidlärarlinje: larcentrum.se/are/studiemedel-csn/ Läs under rubriken: "Skidlärare och Grundvux".

Kurstider (läsårstider) är: 26 augusti 2019 - 29 maj 2020.
Antal gymnasiepoäng: 1000p